Українська “Просвіта” в Другій Речі Посполитій: політичні проблеми розвитку - Федик, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Охарактеризовано відновлення діяльності Товариства після Першої світової війни та окреслено його взаємини з польською владою, зокрема, вказано на політичний тиск влади на “Просвіту”.