“Просвіта” і система культурних цінностей у розбудові держави - Федорук, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Есеїстичний виклад поглядів, пов’язаних із відродженням незалежності України та створенням Товариства “Просвіта”, організації, яка внесла вагому частку в розвиток української духовності.