Фармакокінетика 7-бром-5-(2’-хлор)феніл-3-енантоїлокси-1,2-дигідро-3Н-1,4-бенздіазепін-2-ону в організмі експериментальних тварин за різних способів уведення - Кравченко, І.А.; Сівко, А.І.; Радаєва, І.М.; Крисько, А.А.; Самойленко, Г.В.; Семенішина, К.О.; Павловський, В.І. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2008)
Вивчено особливості фармакокінетики розподілу енантового естеру і продукту його біотрансформації — 7-бром-3-гідрокси-5-(2’-хлор)феніл-1,2-дигідро-3Н-1,4-бенздіазепін-2-ону — в організмі експериментальних тварин за перорального і внутрішньовенного введення. Показано, що 3-енантоїлоксипохідне в організмі експериментальних тварин піддається повільній біотрансформації з вивільненням його активного метаболіту — 3-гідроксипохідного, має значну спорідненість до тканин головного мозку, що й обумовлює виявлений раніше пролонгований фармакологічний ефект цієї сполуки.