Репрезентативність природно-заповідного фонду на Львівщині та шляхи створення його оптимальної мережі - Стойко, С.; Петрова, Л. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Дано аналіз сучасної структури природно-заповідного фонду та оцінку його репрезентативности у природних районах Львіщини. Обґрунтовано функціональну систему заповідних територій, пов’язаних екологічними коридорами. Пропонується створити нові реґіональні ландшафтні парки рекреаційного призначення. Для охорони історико-культурної спадщини обґрунтовано категорію ландшафтно-меморіальних парків.