Екологічні проблеми інтродукції деревних рослин у техногенному середовищі Львова - Гнатів, П. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Для оцінення стану техногенного середовища інтродукції рослин у зеленій зоні м. Львова виконано комплексні дослідження мікроклімату, фізичних, хемічних властивостей і забруднення ґрунтів. Встановлено фактичні діапазони змін кліматичних параметрів, у т. ч. температури й вологости повітря. Описано типові ґрунтові розрізи, фізико-хемічні особливости ґрунтів у пласті поширення основної маси кореневих систем, визначено рівень вмісту хемічних елементів, зокрема техногенного походження. Доведено, що найкращі умови для росту і розвитку рослин формуються у паркових фітоценозах, задовільні — у скверах і садах.