Оптимізація біологічно-доступного азоту в фітоценозах небобових культур методом інокуляції - Демчиншин, А. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Розглянуто ефект азотфіксуючої мікрофлори в забезпеченні рослин доступним азотом та вказані способи збільшення розмірів асоціативної азотфіксації у різних видів сільськогосподарських культур. У польових дослідженнях, проведених у ґрунтово-кліматичних умовах західного Лісостепу, виявлено вплив інокуляцій насіння райграсу однорічного активними штамами азоспірил на рівень асоціативної азотфіксації, продуктивність та якість наземної фітомаси.