Синтез і антирадикальна активність 6(8)-функціонально заміщених N-ацил-S-(2-метилхінолін-4-іл)-L-цистеїнів - Лабенська, І.Б.; Омельянчик, Л.О.; Бражко, О.А.; Завгородній, М.П.; Генчева, В.І.; Луганська, О.В.; Наріжна, О.М. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2008)
Синтезовано нові 6(8)-функціонально заміщені S-(2-метилхінолін-4-іл)-N-ацилцистеїну як потенційні біорегулятори; досліджено їх антирадикальну активність на моделі аутоокиснення адреналіну; вивчено залежність біологічної дії від структури синтезованих сполук.