“Просвіта” на Гуцульщині - Арсенич, П. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Висвітлено заснування та діяльність філій та читалень Товариства “Просвіта” з 1880 р. по 30-ті рр. ХХ ст. на Гуцульщині. Наведено їх перелік та форми діяльності, чисельність членів.