Читальні “Просвіти” в Томашівцях - Король, Т. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Викладено заснування і діяльність читальні Товариства “Просвіта” у Томашівцях у 1898–1939 рр. та с. Кам’яному. Названо перших членів, кількісний склад, форми діяльності, протистояння з москвофілами.