Діяльність “Просвіти” на Лемківщині - Красовський, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Охарактеризовано заснування та діяльність читалень та філій Товариства “Просвіта” на Лемківщині. Окреслено їх форми діяльності, чисельність членів. Вказано на конкуренцію з боку читалень “Общества ім. М. Качковського”. Наведено приклади співпраці з українськими громадськими організаціями та протистояння з боку польської влади.