З історії читальні “Просвіти” в селі Солукові Долинського району - Крайник, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
У спогадах одного з чільних учасників націоналістичного підпілля 50–80-х рр. ХХ ст.,поданих до друку Ю. Зайцевим, простежено діяльність читальні “Просвіти” в с. Солукові на Івано-Франківщині, заснованої у 1930-х рр., зокрема функціонування церковно-просвітянського хору, драматичного гуртка, пропаганду здорового способу життя, аж до її закриття радянською владою.