Греко-католицьке парафіяльне духовенство у читальняному русі в Галичині (кінець ХІХ ст.) - Колб, Н. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Окреслено роль греко-католицького парафіяльного духовенства в розвитку українського читальняного руху в Галичині наприкінці ХІХ ст., з’ясовано мотивацію, що спонукала священиків до цієї діяльності, а також вказано основні напрями читальняної роботи кліру.