Іван Крип’якевич як історик-просвітянин - Литвин, Т.; Литвин, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Узагальнено діяльність історика Івана Крип’якевича на посаді заступника голови бібліотечної комісії і референта Головного Виділу “Просвіти”, розкрито його участь у просвітньо-видавничій роботі.