Філія “Просвіти” у Бортниках - Пашук, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито зародження, форми діяльності першої, заснованої Товариством “Просвіта” філії у с. Бортники. Окреслено її характер, який більше відповідав читальні, ніж філії.