Філія “Просвіти” в Бродах - Онищук, Я. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито діяльність філії Товариства “Просвіта” у Бродах у 1891–1939 рр., зокрема, обставини її заснування, чисельність членів, основні види діяльності, розгортання читалень у повіті та конкуренцію з боку “Общества ім. М. Качковського”. Вказано на важливий внесок В. Щурата у формування філії.