Просвітянський рух на Рогатинщині - Федунків, З. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Окреслено заснування та діяльність філії Товариства “Просвіта” у Рогатині з 1891 по 30-ті рр. ХХ ст. Також охарактеризовано заснування та форми роботи просвітніх читалень в повіті.