Михайло Галущинський – громадський діяч і організатор “Просвіти” - Горинь, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Висвітлюється життєвий шлях, педагогічна діяльність, військовий чин Михайла Галущинського як першого команданта Леґіону УСС, діяча, що залишив вагомий слід у багатьох ділянках суспільно-громадського розвою Галичини. Головна увага відводиться праці М. Галущинського на освітньо-культурницькій ниві, його просвітній діяльности як голови матірного Товариства “Просвіта”, зокрема намагання спрямувати просвітницьку працю у виховну площину, в широку систему національного виховання.