Публікації Омеляна Терлецького у виданнях “Просвіти” - Полянський, О.; Полянська, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Висвітлено один із аспектів життєпису історика, географа, мистецтвознавця, педагога, громадського діяча Омеляна Терлецького – видавнича співпраця з Товариством “Просвіта”. Розкрита діяльність вченого як редактора часопису “Народна Просвіта” та науково-популярної серії книжечок “Знання. Бібліотека науково -популярних викладів під редакцією Омеляна Терлецького”.