Культурно-просвітницька діяльність Миколи Голубця - Цимбала, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Культурно-просвітницька діяльність відомого львовознавця, мистецтвознавця, краєзнавця Миколи Голубця розкрита на тлі його стосунків з наймасовішим в Галичині Товариством “Просвіта”. Особлива увага приділена праці Голубця “Дім “Просвіти” у Львові”, в якій детально описана кам’яниця на Ринку, що зайняла стратегічно важливе місце в історії українського культурно-освітнього будівництва.