Століття Дрогобицької “Просвіти” - Шалата, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито основні ділянки просвітянської праці Дрогобицької філії “Просвіти”, почавши від її заснування у 1903 р. і до ліквідації більшовицьким режимом у 1939 р., а також після її відродження у 1989 р.