З історії Борщівської “Просвіти” - Скочиляс, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито заснування, форми діяльності та розвиток читальні “Просвіти” у Борщеві з 1891 по 30-ті рр. ХХ ст. Наведено дані щодо чисельності членів, відзначено особистий внесок М. Дорундяка у формування просвітницького руху в місті.