“Просвіта” і народне здоров’я - Білинський, Б. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Викладено розвиток української лікарської справи в Галичині. Охарактеризовано створення медичних організацій та популяризацію медичних знань за участю Товариства “Просвіта”. Зокрема, звернено увагу на боротьбу з пияцтвом, тютюнопалінням, пропаганду знань з гігієни.