Читальня “Просвіти” в Нагуєвичах - Гром, Г. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Охарактеризовано умови заснування та діяльності читальні Товариства “Просвіта” в Нагуєвичах у 1906–1939 рр. Названо перших членів читальні, зміни у їх чисельності, охарактеризовано напрямки роботи, наведено приклади протистояння з москвофілами й польською владою та співпрацю з українськими громадськими організаціями.