Читальня “Просвіти” в Меденичах - Чепіль, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Простежено заснування та діяльність читальні Товариства “Просвіта” в Меденичах у 1925–1939 рр. Наведено огляд етно-інституційної структури села, окреслено форми роботи читальні та її співпрацю з українськими громадськими організаціями.