Діяльність читальні “Просвіти” у селі Махнівці на Золочівщині - Гуньовський, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Подано історію читальні “Просвіти” в с. Махнівці на Золочівщині в 1897–1939 рр. Наведено етно-інституційну структуру села, охарактеризовано види діяльності читальні, чисельність та склад членів, звернено увагу на внесок о. М. Гуньовського у розвиток читальні.