Мовна репрезентація зіткнення етнічних концептосфер у драматичній поемі Лесі Українки "Бояриня" - Калашник, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Розглянуто мовне відображення структур свідомості українського та російського народів, які пов’язані з їх побутом, звичаями, сімейними та суспільними відносинами, у драматичній поемі Лесі Українки “Бояриня”. Зіткнення відповідних етнічних концептосфер, на думку автора, обумовлено історично.