Національне питання в діяльності Польського Стронніцтва людового "Пяст" в Західній Україні (1919-1931) - Калиняк, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Діяльність польських селянських партій у Західній Україні проходила в національно змішаному середовищі з переважаючою більшістю українського населення. Відтак, серед пріоритетних завдань польського селянського руху стояла необхідність захисту не тільки соціальних, але й національних інтересів польського селянства. Виходячи з цього, місцеві осередки домінуючого у селянському середовищі регіону Польського Стронніцтва Людового “Пяст” (далі – ПСЛ “Пяст”) не могли стояти осторонь проблем, пов’язаних із вирішенням національного питання.