Греко-Католицька Церква у США наприкінці XIX - на початку XX ст.: проблеми становлення - Качараба, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Греко-католицька церква у США пройшла тривалий період становлення. Найбільш істотною проблемою у ньому була позиція Апостольської столиці щодо організації церковних громад і статусу греко-католицького духовенства. Не менше значення мала і проблема взаємовідносин між священиками з Галичини та Закарпаття. Опосередковано це сприяло активізації діяльності Російської православної місії у США та масовому переходу греко-католиків на російське православ’я.