Ще одна маловідома постать ранньої фольклористики в Галичині - Кирчів, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Проаналізовано народознавчу діяльність студента, згодом римо-католицького священика Міхала Ґловацького, який міг підтримувати зв’язки із членами “Руської Трійці”, зокрема з І. Вагилевичем. Розглянуто монографію про М. Ґловацького о. Вітольда-Юзефа Ковалева, висловлено низку міркувань щодо деяких наведених там фактів і авторських гіпотез.