Відображення натурфілософії Івана Франка в його публічному мовленні - Космеда, Т. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
У статті подано деякі зауваги щодо специфіки відображення в усному публічному мовленні І. Франка його натурфілософії, передусім концептів, пов’язаних зі світом природи. Письменник створює нові оригінальні смисли, чим збагачує концептосферу української мови; крім того, з’ясовуються причини, що мотивують активне звернення І. Франка до концептів фауни і флори.