Парадокси українсько-польських культурних стосунків: образи князів Вишневецьких у польській та українській літературах - Кралюк, П. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Розглянуто образи князів Вишневецьких (Дмитра та Яреми) в українській та польській літературі. Проаналізовано народну “Пісню про Байду” та інші художні твори із подібним сюжетом, прототипом головного героя в яких був, очевидно, Д. Вишневецький, а також пісню Т. Падури “Гей, соколи”, прототипом головного героя якої міг бути Я. Вишневецький.