Історико-культурні ресурси українсько-польського прикордоння та особливості їх використання для туристичних цілей - Кузик, С.; Литвин, Д. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
У статті досліджено потенціал історико-культурних ресурсів українсько-польського прикордоння, а також можливості їх використання для туристичних цілей, зокрема, формування і популяризації туристичних маршрутів. Здійснено аналіз існуючих туристичних маршрутів українсько-польського прикордоння, затверджених на воєводському та обласному рівнях, а також запропоновано нові транскордонні шляхи, що повинні сприяти популяризації та піднесенню туристичної діяльності на досліджуваній території.