Музичне прочитання поезії Франка у вимірах сучасної естетики (на прикладі творчості львівських композиторів) - Кияновська, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Мистецтво сучасної доби з його неоднозначними філософсько-естетичними категоріями віддзеркалює суперечності буття і світогляду митців межі ХХ–ХХІ ст. На тлі динамічного розвитку тенденцій світової культури останніх десятиліть і характеристик постмодерного мистецтва розглянуто новітню українську музичну творчість львівських композиторів до слів І. Франка. Термін “еґалітаризм” запропоновано з метою окреслити явища інтелектуального діалогу з національними вартостями й мистецькою традицією.