Переустрій господарства західних областей України: 1939-1941 pp. - Баран, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Досліджено способи і методи соціально-економічної реорганізації західних областей України упродовж 1939–1941 рр., після їх включення до складу УРСР. Простежено особливості націоналізації промисловості і сільського господарства, проаналізовано стан торгівлі і постачання товарами у регіоні.