Особливості розвитку української споживчої кооперації в Галичині у 20-х роках XX століття - Гелей, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Досліджено особливості розвитку української споживчої кооперації після Першої світової війни, висвітлено процес відродження зруйнованих війною кооперативів, показано роль інтелігенції у використанні кооперативного руху в Галичині для зростання національної свідомості народу.