Іван Франко в українському літературному житті 90-х років XIX ст. - Гнатюк, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Наведено низку матеріалів, які по-новому висвітлюють місце І. Франка у літературному процесі останніх десятиліть ХІХ ст. Особливу увагу відведено ролі письменника у суспільних та літературних дискусіях 90-х рр. ХІХ ст., які мали вирішальний вплив на літературний процес того часу та подальший розвиток української літератури.