Іван Франко, читання й культурні стереотипи в Галичині XIX - початку XXI ст. - Голик, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Розглянуто читацькі зацікавлення Івана Франка у культурному контексті Галичини другої половини ХIХ – початку ХХ ст. Проаналізовано образ І. Франка та сприйняття його праць у свідомості людей його часу та в українській культурі ХХ – початку ХХІ ст.