Львів і львів'яни у 1939 році: перші воєнні будні - Голубко, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
На тлі воєнних подій початку Другої світової війни досліджено повсякденне життя Львова та його мешканців наприкінці серпня – у вересні (аж до вступу частин Червоної армії у місто 22 вересня) 1939 р. Особливу увагу звернуто на настрої львів’ян до і під час війни, на стан постачання міста продовольством і товарами першої необхідності.