Фольклорно-історичні джерела образу Богдана Хмельницького в поезії Маркіяна Шашкевича та Івана Франка - Корнійчук, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Досліджено як усна народна творчість та писані історичні джерела вплинули на формування образу Богдана Хмельницького у поетичних творах М. Шашкевича (“Хмельницького обступленіє Львова”, описано події 1648 р.) та І. Франка (“На Святоюрській горі”, описано події 1655 р.).