Понорницький край Чернігівщини наприкінці 1941 р. (За щоденниками Дмитра Захаровича Браженка) - Еткіна, І. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У даній публікації вперше оприлюднений черговий уривок щоденника сільського вчителя с. Авдіївки Чернігівської області Д. З. Браженка часів Другої світової війни. В передмові матеріали даного уривка зіставлено з іншими джерелами та даними наукової літератури, увага приділяється проблемі відносин радянських партизанів із сільськими жителями на окупованій території.