Домогосподарства мешканців Батурина середини ХVІІІ ст.: історико-демографічні аспекти - Саєнко, Н. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У статті на основі статистичних даних Подвірної книги володінь гетьмана К. Розумовського (1760 р.) аналізується структура сім’ї типових домогосподарств мешканців Батурина середини ХVІІІ ст. Для аналізу використана найпоширеніша в історичній демографії класифікація сімейних домогосподарств П. Ласлетта.