Гарнізон Чернігова наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. - Стецюк, В. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Стаття присвячена життю чернігівського гарнізону кінця ХІХ – початку ХХ ст. Характеризуються склад гарнізону, функціонування храму військового відомства, діяльність Чернігівського підвідділу Російського військово-історичного товариства, а також роти «потішних» при 176-ому піхотному полку. Звертається увага на видатних військових діячів, служба яких проходила у Чернігові.