Тарас Шевченко сам по собі й у свій час - Студьонова, Л. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Автор статті робить спробу відійти від заполітизованого образу Т. Г.Шевченка і показати його становлення як людини і видатного митця в умовах епохи, в яку він народився і зростав, використовуючи при цьому вже опубліковані літературні джерела.