«Сделано мало, будет сделано больше» - Салтан, О. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Дослідження присвячене аналізу процесу обміну основними шифротелеграмами між партизанськими з’єднаннями М. М. Попудренка та О. Ф. Федорова з головою Українського штабу партизанського руху Т. А. Строкачем упродовж лютого – березня 1943 р. Вивчення даних першоджерел, більшість з яких уперше вводяться в науковий обіг, дозволяє переглянути усталені позиції щодо «партизанського сліду» в подіях, пов’язаних з масовим знищенням нацистами жителів містечка Корюківка Чернігівської області.