Чернігівська духовна дікастерія/консисторія у структурі єпархіального управління - Тарасенко, О. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Стаття присвячена історії Чернігівської духовної консисторії протягом 1802 – 1917 рр. Аналізуються її склад, функції, роль у системі єпархіального управління.