Великий вчений і реформатор Василь Каразін (До 240-річчя від дня народження) - Пиріг, П. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У ювілейній статті, присвяченій В. Н. Каразіну, відтворюються маловідомі факти його біографії. Йдеться про наукову та реформаторську діяльність ученого.