Представництво національних меншин в органах державної влади: історичний аспект - Макаренко, Т. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Визначено пріоритетні напрями політики Української Центральної Ради та Української Національної Ради щодо національних меншин. З’ясовано механізм національного представництва в органах української влади, прослідковано його реалізацію. Досліджено кількісний склад представників національних груп у різних структурах УНР та ЗУНР.