Сучасний стан популяції беркута (Aquila chrysaetos L.) в Українських Карпатах - Горбань, І.; Лисачук, Т. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Протягом останнього півстоліття у науковій орнітологічній літературі відсутні відомості про особливості поширення, поведінки і розподілу мисливських та гніздових територій Aquila chrysaetos у межах української частини Карпат. У наведеній статті узагальнено вже існуючий матеріял і підбито підсумки нових досліджень авторів. Розглянуто питання чисельности, поширення, трофічних взаємозв’язків, можливі причини низької чисельности гніздової популяції у Східних Карпатах.