Природно-заповідний фонд Українських Карпат - Петрова, Л.; Третяк, П. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
У межах фізико-географічних областей реґіону охарактеризована територіяльна і категоріяльна структура мережі об’єктів природно-заповідного фонду. Запропоновано напрями її ландшафтно-географічної і ценотичної оптимізації.