Малопоширені природні лісові угруповання карпатської частини верхів’я басейну Дністра - Пацура, І. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
На основі аналізу лісового фонду виявлені малопоширені, рідкісні й унікальні деревостани та популяції деревних рослин, типи едатопів і типи лісу. Узагальнено сучасний стан, структурно-динамічні особливості та перспективи збереження малопоширених і рідкісних лісових природних угруповань. Виділено їхні ценотичні варіянти в межах основних типів лісу.